петък, 28 октомври 2011 г.

Текстура и...

Здравейте!
Още когато Дони (Arty Mark) публикува темата за новата Игра 25 - Текстура, знаех каква точно текстура искам да постигна. Но... си нямах и идея как да го направя. Тогава се сетих, че преди време моят съпруг беше правил имитация на дърво с боите за автомобили и веднага се поинтересувах как го е постигнал. Естествено започнаха дълги и подробни обяснения, които завършиха с "Но това с хартия няма как да стане." Първоначално се съгласих и се зарових в нета да видя дали пък случайно няма да намеря нещо. Нищо! Почти се бях отказала, но ината в мен си каза думата и въпреки всичко реших да опитам! Е, на мен резултата ми хареса много, а и мъжката част у дома го одобри. Вижте и вие какво приготвих за играта. Получи се картичка, която може да бъде поднесена по най-различни поводи и е заредена с доста послания!



С нетърпение я завърших, за да мога да ви покажа една от най-новите ми придобивки. Вече си имам личен печат, благодарение на Юлето от July Art!
Юле, благодаря ти за търпението и отзивчивостта към мен и за чудесните печати, с които се сдобих, както и за прекрасното подаръче!
Всъщност написах печати, защото просто си имам два, не можах да се спра само на един вариант. Но пък сега мога да разнообразявам. Вижте първия, а следващия ще ви покажа при друг проект, въпреки че нямам търпение! 


Чудесната висулка-листенце пък ми е от Хриси и нейното Магазинче за усмивки. А тя е от ето тези два чудесни комплекта, с които се сдобих и които много исках да ви покажа отдавна, отдавна, но пък исках да използвам някоя от тях и тогава да се хваля. Фигурките са много готини.


А сега искам да ви покажа как направих моята текстура имитация на дърво.
Не можах да се справя с колажа много добре във Фотошопа, но толкова си мога. Един ден и него ще преборя! Използвах акрилни боички, на първата снимка се виждат цветовете. След това разкъсах един обикновен картон, залепих го от двете страни на работния. И започнах с нанасянето на боята - първо нанесох Canary Yellow, след това веднага започнах да нанасям Burnt Sienna  и завърших с Mocha-та опитвайки се да имитирам жилките на дървесината.
Тъй като нямах време да чакам да изсъхнат толкова много слоеве, използвах уреда за топъл ембосинг, за да ги изсуша. Оказа се, че това е добро решение, тъй като там, където имаше по-дебел слой боя, от топлината леко шупваше и така се получиха едни малки пукнатинки като на истинска кора. Тъй като след това късах работния картон по линиите, които се бяха образували, става много лесно като се е наслоила боята, трябваше да скрия белите следи и използвах едно от любимите ми дистрес мастила. След това лекичко лакирах, отново изсуших и воала!
Ето и снимковия материал.

Е, от мен е това!
Пожелавам ви приятен и изпълнен с много усмивки следобед!



24 коментара:

  1. Страхотна работа,идеята и реализацията ти са чудесни!Желая ти ,успех при Доника!

    ОтговорИзтриване
  2. Браво! Много креативно и много красиво! Ефектът е като на истинско дърво, а посланията в картичката са повече от красноречиви!Както винаги, направила си я с голям усет за детайла! Желая ти успех в предизвикателството и радостни усмивки, когато ползваш красивия си личен печат!

    ОтговорИзтриване
  3. Много и интересна техника показа. Ще я пробвам някой път. Текстурата е станала като истинска, поне така я виждам от снимката. Картичката се е получила оригинална, интересна и различна. Поздравления и успех!

    ОтговорИзтриване
  4. Страхотно се получила текстурата ти...мисля си,че ако не знаех щеше да падне голям спор дали не е истинско дърво :).Поздравления /и то какви/ от мен и благодаря,че сподели начина!Успех!

    ОтговорИзтриване
  5. Тони ,както винаги изобретателна и оригинална!Толкова прецизно изпълнение което дава удар в десетката за текстура!Моите адмирации!

    ОтговорИзтриване
  6. Невероятна идея и страхотно изпълнение! А и урочето за кората е страхотно! Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  7. Браво Тони, страхотно попадение - имаш моя глас за играта!

    ОтговорИзтриване
  8. И казваш, че това не е истинско дърво, така ли? Получило се е невероятно добре! Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  9. Картичка-победител! Много, ама много оригинална!

    ОтговорИзтриване
  10. Отново си направила шедьовър! Моите поздравления за тази толкова говореща и съвърщена картичка! Както винаги си изпипала всичко до най-малкия детайл, за което ти се възхищавам. Успех в играта!
    А новите печати, дано да имаш поводи, да си ги ползваш по-често и с усмивка!

    ОтговорИзтриване
  11. :-)Иииииииииииха какава работа само! Толкова много си се потрудила. Ефека е поразителен, Чудесно наистина. Цялата картичка ми харесва , но имитацията на дъро е уникална. Много, много се радвам че участваш в играта. Благодаря ти сърдечно!

    ОтговорИзтриване
  12. Чудесна идея и изпълнение- отново прекрасна картичка..Като истинско дърво е..
    Аз също мислех да се пробвам с дървена текстура, но..моята идея беше малко по-различна..Все пак, след твоя шедьовър не бих посмяла :)

    УСПЕХ в предизвикателството..- страхотно попадение!

    ОтговорИзтриване
  13. И аз, като останалите, съм просто възхитена от твоята реализация на идеята за имитация на дърво! Просто прекрасна картичка се е получила! Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  14. Направо невероятно! Страхотен резултат, Тони! Браво! :) Честито за персоналните печати! :)

    ОтговорИзтриване
  15. Wow this is so gorgeous and beautiful card.
    Have a nice weekwnd.:)

    ОтговорИзтриване
  16. Съжалявам,че не мога да гласувам,но блестяща е идеята,както изпълнението,моите поздравления!!!

    ОтговорИзтриване
  17. Чудесна картичка!Радвам се, че не си се поддала на твърденията на мъжката част от семейството:)Текстурата е страшно убедителна и ще опитам и аз :) Успех в играта, заслужаваш го!

    ОтговорИзтриване
  18. Страхотне ефект си постигнала! Толкова инстересно изглежда, направо като истинско дърво! Браво!

    ОтговорИзтриване
  19. Wow! hun, this is stunning. Love all the fab details and the amazing wood effect. :o)

    Donna x

    ОтговорИзтриване
  20. Много сполучлива текстура на дърво си постигнала :) И урочето е супер :)

    ОтговорИзтриване

Благодаря за вашите коментари! Оценявам ги високо, защото знам, че в днешното забързано време сте отделили минутка, за да го направите и това е много приятно и ценно за мен. Вие сте моят барометър и част от силата, която ме кара да продължавам напред!

Може би ще харесате и това:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...