петък, 14 октомври 2011 г.

Изумрудения остров

Здравейте!
Малко се позагубих, но с малко повече ангажименти, голямо детенце болно от гнойна ангина и малко детенце, което не искаше нещо да се отдели от панталоните ми, свободното време не беше много. За сметка на това, малкото такова, което имам оползотворявам, за да работя върху три картички, едната, от които, успях днес да довърша.
Много отдавна ми се искаше да взема участие в някоя игра на Arti Mark, но все нещо не ми достигаше, за де реализирам проект! Докато Дони не зададе темата "Ела с мен в...". На много места исках да ви заведа, но накрая реших да ви заведа не къде да е, а на "Изумрудения остров"!
Каня ви да дойдете с мен в... Ирландия!
Добре дошли в страната на обширните вечнозелени пасища, осеяни с руини, напомнящи за богатата и интересна ирландска история, в страната на уютните и приканващи с питие пъбове, в страната, на чийто национален празник, Денят на Св. Патрик, се завихря луд купон, пие се много бира, носят се големи зелени шапки с детелина, има много песни и танци и не на последно място - добре дошли в страната на неустоимите ирландци, които казват, че гледали лошо, говорели лошо и все намирали повод да се сбият за нещо, но в ръцете на истинска жена били кротки и послушни като котенца!
Заповядайте, с тази картичка ви пренясам в тази невероятна страна!



Надявам се да ви хареса и да съм ви докоснала, макар и само виртуално, до зеленината на тази толкова красива и привличаща ме страна.
За мен в нея има нещо вълшебно, романтично и приканващо ме! Нека не забравяме все пак, че това е страната и на елфите, гномите, леприконите и още много, много други добри или зли духове и същества, които са част от легендите, приказките, митологията, която се предава вече векове наред. А дали това не е истинската история на Ирландия? Хм, кой знае!?! 
Без значение дали е или не, аз вмъкнах в картичката и една мъничка частица от тези легенди от вътрешната страна! Ето, вижте!



Нека не забравяме и за пленяващата музика, която имат ирландците. Да се насладим с този видеоклип на нея и на невероятно красивата природа на Ирландия!


Има и още нещо интересно, което прочетох - според хералдическата наука зеленият цвят на детелината е символ на свободата, красотата и любовта.
Пожелавам ви ги от сърце, както и лека, спокойна и вълшебна нощ!

Може би ще харесате и това:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...