вторник, 1 март 2011 г.

Елегантност и Феерия

Здравейте! Ето че дойде време и за първата ми публикация.
Дълго се чудих с какво да стартирам моя блог - дали да е първата картичка, която направих или някоя от следващите, но в крайна сметка реших, че ще бъде нещо съвсем ново за едно ново начало. И ще започна не с една, а с две публикувани картички. Ето и първата!
И при избора на цветовете за нея имах големи колебания, но последно се спрях на бяло и черно, провокирана от един съвсем наскоро прочетен откъс от книгата на Радислав Кондаков "Легенди за земята и небето", в която се казва, че едно време, много отдавна имало само черно и бяло и всичко било в тези цветове.
Много неща се случиха напоследък в живота ми - прекрасни, радостни, изпълващи ме с позитивизъм и такива, които за съжаление ме нараниха, натъжиха и предизвикаха доста сълзи. И поради тази причина в избора си на цветове вложих доста и разнообразни чувства. Като цяло бяло-черната комбинация е строга, но същевременно заредена с не малка доза шик и Елегантност. А аз вложих в черното както преживените не едно и две предателства, така и липсата на един много важен, значим и обичан човек, присъствал в живота ми, така и доза тайнственост и загадъчност.
В бялото вложих невинността, чистотата на един нов живот, заредих го с лекота и сияние и с него отхвърлям всичко мрачно, за да се насладя пълноценно на онези малки и понякога незабележими неща, които ни съпътстват всеки ден.
А това е моята представа за момента за една Феерия!
И тук цветовете са заредени с много чувства. Лилавото е израз на вдъхновението ми за новото начинание, в което се впуснах, на новооткрита сила, а оранжевото е израз на една промяна в живота ми, която се надявам да е за добро, на радост и топлина, на ентусиазъм и добро настроение, които ви поднасям чрез този букет от цветя, пеперуди и... още нещо!
Надявам се, че дългата ми първа публикация не ви е била досадна и отегчителна и ще се радвам, ако на някои от вас им е приятно да посещават блога ми и занапред.
Пожелавам ви да изживеете много прекрасни и цветни моменти, които да ви накарат да забравите скучното и сивото от ежедневието!

Може би ще харесате и това:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...