четвъртък, 17 ноември 2011 г.

Коледно настроение

Здравейте!
Днес ще ви покажа много неща. Част от тях напълно нетипични от досега показваните тук!
Официално обявявам моето коледно картичкоправене за открито с тези две семпли коледни картички. 
Нека тази Коледа бъде магична за всички нас и за всяка да има по едно коледно чудо!


Във втората присъства традиционния за Коледа червен цвят! Тя е с пожелания към всяка от вас да получи най-силно желания и мечтан коледен подарък!И тъй като вече ми става все по-коледно, и тъй като все повече стоим вътре заради лошото време, а и малката принцеса започва вече да се заиграва по малко сама, мама успява да сътвори и някое кулинарно изкушение за семейството.
Показвам ви една уникално вкусна питка с песто, която направих още миналата седмица и е по рецепта на Катето - Наслада с Катерина!. Не стана така изкусно преплетена като нейната, но пък беше страшно вкусна и уханна! 


Ако имате желание и вие да си направите такава питка, можете да видите рецептата  хей тук.
А за да си подсладим живота, снощи спретнах един много бърз, но пък уууужасно вкусен за нас, кекс с швепс! За него са ви необходими:
5 яйца
2 ч.ч. захар
3/4 ч.ч. олио
250 мл швепс или лимонада
3 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1 ванилия
Всички продукти се разбъркват с миксер и се изсипват в намаслена и набрашнена форма. Изпича се на 180 градуса до готовност.
Да ви е сладко!
И най-накрая, но не на последно място, разбира се, да се похваля с наградата ми от Краси Иванова - Glass art, decoupage and cardmaking за победата ми в КФП №85 - Черно и бяло!
Краси, извинявай, че се забавих с показването й толкова дълго, но ми се искаше поне този път да направя проект с част от нещата. Уви, не можах! Но пък съм сигурна, че има защо и че един ден ще се появи точния проект!


Пожелавам ви прекрасен следобед и топла, уютна и вкусна вечер!


Може би ще харесате и това:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...