сряда, 31 август 2011 г.

Опит за уроче

Здравейте!
Повод за днешната ми публикация е коментарът на Маги от първата ми публикация, посветена на кръщенето, в който тя предложи да направя уроче за цветенцата, които изработих и които присъстваха почти на всичко изработено по този повод. Честно казано, когато станаха толкова сполучливи и аз си помислих същото, но ако тя не го беше споменала, надали щях да събера кураж. То и сега ми е притеснено дали съм се справила, но се надявам да е така. Моля, не обръщайте внимание на изстрадалата ми подложка, върху която работих и снимах, тъй като се открояваха най-добре, просто не знам как за по-малко от година успях да й нанеса такива жестоки рани! 
И преди да ви покажа в снимки изработването на цветчетата, искам да ви кажа огромно БЛАГОДАРЯ за всички коментари от всички публикации за щастливия повод. Трогнахте ме много, предизвикахте сълзи от радост в очите ми, докоснахте душата ми и във всички думи открих едно незаменимо признание на труда, който положих в изработването на всичко!
БЛАГОДАРЯ ВИ!
А сега започваме с урочето.
Всичко, което ни е необходимо, за да ги направим са ето тези три пънча, пинсетка, лепило и хартия в избран от вас цвят. 

За всяко цветенце изрязваме по 1 брой с всеки пънч.

За проекта, за който ми трябваха в този момент реших моите цветенца този път да бъдат бели с малко жълтичко и поради тази причина всички, които приготвих ги обработих с тампонче /моите тампончета са нарязани от огромно парче дунапрен/ и жълто мастило.


Сега следва да извием листенцата навътре на двете по-големи цветчета, които сме изрязали. За целта използвах моя "инструмент", който всъщност е половинка от дървено шишче, но пък ми е страшно удобен за такива цели.

След като извърших тази процедура следва обработката на най-малките цветчета. С малка ножичка правя малки срезове между отделните цветчета, които не стигат до средата, а са наполовина до нея. Ето така изглеждат.


След като направих срезовете идва ред  на втората операция по подготовката им преди сглобяването - започвам с ръка да завивам навътре листенцата, като част от тях избутвам по към средата, а останалите се стремя леко да ги заобикалят. Мисля, че от следващите две снимки ще ви стане по-ясно от моите обяснения.



След като сме направили тази подготовка следва да сглобим вече нашето цветенце. Аз използвам моментно лепило, защото най-бързо хваща и сглобяването става бързо.


И нашето цветенце в готов вид!



И така процедираме с останалите цветенца, които сме подготвили. Направих и розови, ето всички тях вече готови. Всъщност почти готови, защото след това разтворих малко листчетата на най-вътрешното и сложих малко брокатено лепило, а след това отново ги посъбрах, като за целта използвах незаменимата ми пинсетка, много удобно се работи с нея.



А всички те украсиха картичката, която направих специално за рождения ден на Деляна! Ето още малко снимков материал, който не я е видял в нейния блог.




Всъщност цветенцата са супер лесни, по първоначален замисъл трябваше да бъдат с един по-различен пънч, но тъй като нямаше от него, промених замисъла. Сега не съжалявам, така сякаш е трябвало да стане. Иначе можеше и да не ми харесат толкова много.
Надявам се да съм ви полезна с опита ми за уроче и да ви е харесал.
Пожелавам ви приятно творене!







Може би ще харесате и това:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...