събота, 22 октомври 2011 г.

Златната клетка

Здравейте!
Ето ме отново на линия след едно неприятно боледуване, то и кое ли такова е приятно, де? 
Важното е, че вече отново се чувствам добре и мога да се заема по-сериозно с подготовката за някои предстоящи празници. Но днес ще ви разкажа една приказка. И ще ви покажа моята интерпретация по нея. 
Имало едно време един човек, който имал чудно красива птица. Толкова много я обичал, че искал тя да има най-красивата клетка и затова я направил от злато. Заобиколил я със златни клонки и цветя, позлатил всичко, което я заобикаляло. Хранел я с най-отбрани семена.  Но виждал, че тя от ден на ден ставала все по-унила и вече не пеела чудно-вълшебни песни като преди. В погледа й нямало вече онези искрици, изпълнени с веселие и живот. Озадачен, той се чудел с какво да я зарадва, за да може отново да се наслаждава на красивите й песни и тя отново да бъде жизнерадостна като преди. А всъщност птицата, която също много обичала човека, била нещастна, защото клетката, в която я бил затворил не била нейния дом, в нея тя  не се чувствала щастлива. Жадувала птицата за онова прекрасно място, изпълнено със зеленина, в което живеела преди. Жадувала за моментите, когато лети на воля, радвайки се на своите приятели, споделяйки свободата с тях. Жадувала за топлите лъчи на слънцето, за вятъра, пърхащ в крилете й. За това птицата вече не пеела както преди и била тъжна. Но въпреки това тя не спирала да се надява и да вярва, че един ден, човекът ще разбере от какво има нужда, за да бъде отново предишната. Защото тя нямало да се предаде и по всеки възможен начин щяла да опитва да му покаже защо в момента не е щастлива. И тази птица не спирала да вярва, че и нейният час ще настъпи! И че златната клетка ще бъде отключена и сменена с мястото, което тя чувства със сърцето и душата си за своя истински дом!



Включвам своята интерпретация в Moving Along With The Times - Challenge 119 - Vintage.

А на вас пожелавам да бъдете винаги щастливи и усмихнати!

30 коментара:

  1. Чудно приказно тагче! Харесват ми различните техники, които си използвала, като крайния резултат е наистина спиращ дъха! Адмирации!

    ОтговорИзтриване
  2. Тони, страхотен таг? Много ми харесва вниманието ти към всеки от детайлите по него. Ставаш все по- добра с всеки следващ проект. Поздравления и успех в предизвикателството!

    ОтговорИзтриване
  3. Много,много ми харесва!Може ли да отключа клетката? :)))
    Страхотен таг...поздравления!

    ОтговорИзтриване
  4. Еха, нямам думи, страхотно е.
    Всеки детайл е чудесен сам по себе си, а заедно всичко изглежда невероятно добре :)

    ОтговорИзтриване
  5. Великолепен таг Тони, а всичко е така добре подбрано.Думи не ми останаха като го видях!Браво

    ОтговорИзтриване
  6. Приказно е просто, всичко е толкова изпипано, до последния детайл!

    ОтговорИзтриване
  7. Страхотен таг!Поздравления!Всички елементи са умело подбрани и композирани върху картичката! Крайният резултат е впечатляващ!

    ОтговорИзтриване
  8. Мис Емералд, много си сладкодумна, разказваш толкова увлекателно,че за Изумрудения остров даже не намерих думи, за да напиша колко ми хареса:) Невероятен таг и много хубава история. Успех в предизвикателството!

    ОтговорИзтриване
  9. Тони, сътворила си приказка.Не с думи, а с ръце! Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  10. Всичко вече е казано. Адмирации!

    ОтговорИзтриване
  11. Очарована съм от този стил с който изработваш в последно време картичките си. Де да можех и аз така!Продължавай все в този дух, защото всичко е много красиво и различно!Успех!

    ОтговорИзтриване
  12. И аз като morgiana харесвам стилът ти напоследък. А в това тагче много смело и умело си комбинирала различни техники. Страхотно е:-)

    ОтговорИзтриване
  13. Страхортен таг! Много артистични елементи перфектно съчетани.Браво!

    ОтговорИзтриване
  14. Oh wow! this is so amazing. Love the details and gorgeous ink effects.

    Donna x

    ОтговорИзтриване
  15. Тони, много красив таг!Чудесна интерпретация на историята. :)

    ОтговорИзтриване
  16. Gorgeous creation!

    Thank you for sharing with us at MAWTT this week, good luck!
    Hugs Shell xx

    ОтговорИзтриване
  17. Тони, чудесна приказка преразказана с талантливите ти ръце...Всеки детайл си е на мястото и всички заедно са съчетани в един наистина много оригинален таг..Адмирации и от мен!

    ОтговорИзтриване
  18. Както винаги твориш прекрасни красоти, които е удоволствие човек да гледа и да им се наслаждава!

    ОтговорИзтриване
  19. wow wow wow what a stunning piece of work...beautifully rich and golden feeling...I love it
    Mina xxx

    ОтговорИзтриване
  20. Fabulous Vintage look! I love it, Antonia! This is absolutely amazing!!! :-)
    Hugs Simone

    ОтговорИзтриване
  21. За 24-ти път - приказен е този таг :) Толкова красив, че не върви и приказката да не е с красив край.. Обикновено клетките ме натъжават и затова ги избягвам при картичките, но проекти като този може да променят мнението ми :)
    Успех и от мен!

    ОтговорИзтриване
  22. Piękna zawieszka w pięknych kolorach. Szkoda tylko, że ptaszka uwięziłaś w tej złotej klatce, chyba by wolał być z drugiej strony:))

    ОтговорИзтриване
  23. Тони, удивителен таг! Толкова много детайли, толкова добре комбинирани и толкова добър резултат! Ще си призная, че подминах текста и се насочих директно към снимките, но след като ги видях, останах без дъх и се зачудих, каква ли би била историята на тази толкова красива и малко тъжна картичка? В момента най-малко имам нужда от истории с тъжен край, затова и аз предлагам, да отключим клетката и да се наслаждаваме на безгрижния полет и волното щастието на птичката!
    Бъдете щастливи!

    ОтговорИзтриване
  24. Тони,знаеш колко съм пристрастна към птиците и клетките и към велпапето изобщо :),накара ме да се връщам и връщам и връщам,незнам колко пъти посетих това твое ВЪЛШЕБСТВО...Невероятно прецизно зайграване и внимание към всеки детайл,за времето,за тъжната и тъмна птица ,за съвершенния рисунък на цялата композиция и за дървото на свободните птици/знам че нищо не е случайно/,много добре прецезирана и почуствана работа,моите адмирации,невероятна си и ставаш все по-добра и по-добра.Желая и на теб да бъдеш винаги щастлива и усмихната,за да ни радваш с все по-добре отгледани творби :)

    ОтговорИзтриване
  25. Тони, невероятен таг си направила! На един дъх изчетох историята и дълго се наслаждавах на красивия таг! Приказен е! Прегръдки, Ани

    ОтговорИзтриване

Благодаря за вашите коментари! Оценявам ги високо, защото знам, че в днешното забързано време сте отделили минутка, за да го направите и това е много приятно и ценно за мен. Вие сте моят барометър и част от силата, която ме кара да продължавам напред!

Може би ще харесате и това:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...