сряда, 31 август 2011 г.

Опит за уроче

Здравейте!
Повод за днешната ми публикация е коментарът на Маги от първата ми публикация, посветена на кръщенето, в който тя предложи да направя уроче за цветенцата, които изработих и които присъстваха почти на всичко изработено по този повод. Честно казано, когато станаха толкова сполучливи и аз си помислих същото, но ако тя не го беше споменала, надали щях да събера кураж. То и сега ми е притеснено дали съм се справила, но се надявам да е така. Моля, не обръщайте внимание на изстрадалата ми подложка, върху която работих и снимах, тъй като се открояваха най-добре, просто не знам как за по-малко от година успях да й нанеса такива жестоки рани! 
И преди да ви покажа в снимки изработването на цветчетата, искам да ви кажа огромно БЛАГОДАРЯ за всички коментари от всички публикации за щастливия повод. Трогнахте ме много, предизвикахте сълзи от радост в очите ми, докоснахте душата ми и във всички думи открих едно незаменимо признание на труда, който положих в изработването на всичко!
БЛАГОДАРЯ ВИ!
А сега започваме с урочето.
Всичко, което ни е необходимо, за да ги направим са ето тези три пънча, пинсетка, лепило и хартия в избран от вас цвят. 

За всяко цветенце изрязваме по 1 брой с всеки пънч.

За проекта, за който ми трябваха в този момент реших моите цветенца този път да бъдат бели с малко жълтичко и поради тази причина всички, които приготвих ги обработих с тампонче /моите тампончета са нарязани от огромно парче дунапрен/ и жълто мастило.


Сега следва да извием листенцата навътре на двете по-големи цветчета, които сме изрязали. За целта използвах моя "инструмент", който всъщност е половинка от дървено шишче, но пък ми е страшно удобен за такива цели.

След като извърших тази процедура следва обработката на най-малките цветчета. С малка ножичка правя малки срезове между отделните цветчета, които не стигат до средата, а са наполовина до нея. Ето така изглеждат.


След като направих срезовете идва ред  на втората операция по подготовката им преди сглобяването - започвам с ръка да завивам навътре листенцата, като част от тях избутвам по към средата, а останалите се стремя леко да ги заобикалят. Мисля, че от следващите две снимки ще ви стане по-ясно от моите обяснения.След като сме направили тази подготовка следва да сглобим вече нашето цветенце. Аз използвам моментно лепило, защото най-бързо хваща и сглобяването става бързо.


И нашето цветенце в готов вид!И така процедираме с останалите цветенца, които сме подготвили. Направих и розови, ето всички тях вече готови. Всъщност почти готови, защото след това разтворих малко листчетата на най-вътрешното и сложих малко брокатено лепило, а след това отново ги посъбрах, като за целта използвах незаменимата ми пинсетка, много удобно се работи с нея.А всички те украсиха картичката, която направих специално за рождения ден на Деляна! Ето още малко снимков материал, който не я е видял в нейния блог.
Всъщност цветенцата са супер лесни, по първоначален замисъл трябваше да бъдат с един по-различен пънч, но тъй като нямаше от него, промених замисъла. Сега не съжалявам, така сякаш е трябвало да стане. Иначе можеше и да не ми харесат толкова много.
Надявам се да съм ви полезна с опита ми за уроче и да ви е харесал.
Пожелавам ви приятно творене!11 коментара:

 1. Благодаря ти,за урочето,в последно време се улавям че съм заприличала на катерица-събирам,събирам идея след идея,тази определено ще я пробвам!Желая ти ,много творчески идеи още,а аз ще те посещавам!С поздрав:Ива

  ОтговорИзтриване
 2. Много оригинални, нежни цветчета!

  ОтговорИзтриване
 3. Цветчетата, са много красиви и нежни и мисля, че подхождат за всяка украса. Жалко, че нямам точно такива пънчове!:(

  ОтговорИзтриване
 4. Благодаря за хубавия урок!Благодаря , че си намерила време да го споделиш с нас!Ти си страхотен човек и се радвам да те познавам макар и виртуално!И на мене ми е тъжно , че нямам точно този вид пънчове , но лека полека наваксвам :)
  Прегръдки -Мария !

  ОтговорИзтриване
 5. Надали има някой в нашите кръгове, които да има чиста, прекрасна и недокосната подложка, така че за това изобщо да не ти пука. Твоята подложка само показва, че си истински крафтър и трябва да се гродрееш с нея!
  Сета за урочето по същество.
  Прекрасно уроче си направила! Много ми хареса! Направо се изкушавам да си взема такива пънчове и да пробвам и аз!

  ОтговорИзтриване
 6. A really fab tutorial, love the pretty flowers.

  Donna x

  ОтговорИзтриване
 7. Тони, страхотно уроче си ни изнесла! Благодаря много и аз за него, а картичката е прекрасна, слънчева и много, много нежна,/което идва от твоите цветенца, разбира се/!

  ОтговорИзтриване
 8. Благодаря за изчерпателното урочето! Цветенцата са много нежни и красиви!
  Поздрави!

  ОтговорИзтриване
 9. Благодаря, момичета! Радвам се, че ви е харесало и ще бъде полезно на някои от вас!
  Не съжалявайте, че нямате точно тези пънчове, както споменах първоначалния замисъл беше друг, но поради липса на набелязаните, си взех други и се получиха тези цветенца. Така че експериментирайте с вашите!
  Ем, благодаря за успокоението, вече ще съм много горда с подложката ми!

  ОтговорИзтриване
 10. Много хубаво уроче, а цветенцата са страхотни!

  ОтговорИзтриване
 11. Благодаря за полезното уроче , много сполучливи цветенца се получават :)

  ОтговорИзтриване

Благодаря за вашите коментари! Оценявам ги високо, защото знам, че в днешното забързано време сте отделили минутка, за да го направите и това е много приятно и ценно за мен. Вие сте моят барометър и част от силата, която ме кара да продължавам напред!

Може би ще харесате и това:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...