неделя, 21 юли 2013 г.

За едно специално пътешествие

Здравейте!
Вчера, на фейсбук страничката на блога, леко ви загатнах какво ще ви покажа днес. Някои от вас бяха доста близо, дори мога да кажа, че като се обобщят коментарите се получава картинката от пъзела.


Това беше снимката. На нея са заготовките за кориците, страничките, печатите, от които имах само бегла представа кои всъщност наистина ще влязат в употреба, мастилата, хартиите, които използвах и някои други елементи.
Исках да ви го покажа доста по-рано, но все спешни задачки изникваха и време не оставаше. Но ето, че дойде и звездния миг на моя първи албум-дневник за пътуване.
Той е за една много добра приятелка, която по принцип е далеч, далеч от родината ни и буквално в последния момент ми хрумна идеята, че нещо такова ще бъде идеалния подарък не само за рождения й ден, но и за нейната ваканция в България. Ваканция, която е дълго чакана. И се надявам то да й помогне да съхрани с думи и снимки емоции, впечатления, преживявания, които да й напомнят винаги за тази почивка. За да може, когато отново е далеч от тук, да разгърне страниците и да се почувства по-близо до родината си, нейните близки и приятели.
Няма да ви обременявам повече с думи, има достатъчно снимки, които ще ви "разкажат" за моето творение. А за моите чувства и емоции, с които го правих дали ще успеят? Не знам, надявам се. Поне силно се надявам тя да ги е усетила.

Започваме с началната корица и детайли от нея:




Нека вече да отворим и да надникнем на първата страничка:


Тук се вижда първата цветова тематика - има странички за снимки, с възможност да се драсне дата или място, както и достатъчно странички, за да запечатат с думи всички вълнения.



Прехода от първата цветова тематика към втората. Тук има още джобчета, които освен моите пъхнати малки картички, могат да съберат и още дребни неща, които да напомнят за тази ваканция.



И стигаме до последната цветова тема. 


За завършек сложих и ето това джобче с интересно отваряне, което отдавна ми се искаше да опитам, но все не намираше подходящо място. Е, воала! Тук направо "заспа".


Сигурна съм, че ще скрие в себе си още нещо ценно от това пътуване.


На гърбът му могат да се драснат финални думи на малките тагчета.


Е, това беше! Дойде ред на последната снимка.


И с това пътешествието в снимки на моето първо пътешественическо албумче-дневниче завърши!
Надявам се да ви е харесало!
Сега ви пожелавам прекрасен неделен ден, изпълнен с поне едно, макар и мъничко, пътешествие и разбира се, много, много усмивки!
О, чакайте, чакайте, ама аз за малко да забравя, че днес пораствам!
Предлагам ви лека виртуална почерпка с едни чудесни шоколадови кошнички, пълни с пресни и изкушаващи плодчета.


Да ви е сладко!

Може би ще харесате и това:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...