сряда, 27 април 2011 г.

Детски спомен

Точно така, досетили сте се, че повод за втората ми публикация за деня е предизвикателството на Двете елши "Детски спомени". Не мислех, че ще ми дойде творческо вдъхновение на тази тема, но ето, че днес все пак ми дойде музата. Не че спомени нямам, напротив, толкова много са и все разнообразни, но все нещо нямах и нямаше как да го набавя, за да мога да седна и да направя картичка. Днес се замислих какво още си спомням от детството ми и се върнах много, много години назад и се сетих за онези прекрасни моменти, в които родителите ми ме водеха я на едното, я на другото село, я не знам си къде на събор! Сетих се за невероятното вълнение, което предизвикваше този момент в мене, за люлките, за виенското колело, за блъскащите колички, за атмосферата на тези места. И припомняйки си всичко това се сетих за невероятния трепет от обикалянето по безкрайно разпънатите сергии и сергийчици и за всички онези толкова красиви, шарени и безкрайно желани джунджурийки, които се продаваха! Винаги се намираше по нещо, което е особено красиво и непременно трябва да притежавам. И отдадена на тези спомени се сетих и за още нещо, съпровождащо тези чудесни места - кремът във фунийка, приличащ на сладолед! Честно казано, мислейки си за него устата ми залепна и сякаш усетих отново вкусът му. Определено сега не бих си и помислила да го хапна! И ето, че стигам до нещо, което винаги, ама винаги си купувах, защото ми беше много, много любимо и това е хартиена въртележка и разбира се, задължително поне един балон! Идвайки в главата ми, този спомен веднага ми даде идея за картичка, която имах възможност и да направя! Ето я и нея.
 Не можах да й направя фотосесия, но нямах и повече време. Ако утре ми се отдаде възможност ще допълня с още снимки.
Сега се сещам, че съвсем наскоро си пусках прекрасната песен на Орлин Горанов и Кристина Димитрова "Детски спомен" и нека тя бъде специален поздрав за всички вас, отбили се в блога ми!
 
Гледайки сега балончетата ми с надписите се замислям, че от всичко изброено игри - и сега си играя с децата ми и може би хобитата ми са един вид моите игри за едно пораснало на години дете; щастие - не липсват много такива моменти; усмивки - всеки ден ако не друго, то децата ме карат да се усмихвам по няколко пъти; веселие - винаги има нещо весело, което се случва. И може би единственото, което го няма от така написаното на балончетата, това е безгрижието; онова безгрижие, което само децата притежават. Май от детството ми само това балонче не се е запазило, а е отлетяло безвъзвратно с годините!


МОЕТО ХОБИ-РЕЛАКС МЕСТЕНЦЕ

Днешната ми публикация е провокирана от публикацията на Тони - "Материалите ми".
Честно казано мислех да има такава, но на по-късен етап, защото имам доста идеи за преустройво на кътчето ми, което, както споменах вече в коментара на нейната публикация, се помещава в бъдещата втора детска стая, която в момента, освен че приюти моите неща, приютява сушилката на бебето, дъската за гладене т.е. е и гладачна, инструментите на съпруга ми и неговите майсторийки, ламината, който трябва в близко бъдеще да бъде поставен и още, и още неща. Но пък ще ви покажа на този етап как изглежда моето местенце. Започваме с общ изглед, на който се вижда прекрасната етажерка, която открих докато търсехме столове за масата за хранене и в момента, в който я видях много образно си представих как моите неща за картички, които до този момент се помещаваха в една огромна пластмасова кутия и още няколко картонени, ще бъдат прилежно подредени! А работния плот е направен от остатък от плота от кухнята. Естествено за монтирането му се погрижи съпруга ми. Страшно удобно е, защото преди, за да направя една картичка, разхвърлях като, че ще правя 100 броя наведнъж! Отплеснах се, ето как изглежда местенцето!
А това е работния плот отблизо, опитвам се да е подредено, но по време на картичкоправене настъпва пълен творчески хаос.

Моторът, който виждате на заден план не е предвиден за картичка, а да му обърна внимание и да залепя някои елементи, които се отчупиха при един негов полет отвисоко!
Със следващите снимки ви представям рафтчетата отблизо, добавих надписи какво съдържат разните кутийки.
 Квилинг лентичките засега си стоят, защото първият ми опит за направата на квилинг елемент не беше много успешен, но не съм се отказала. Един ден ще опитам отново!




На следващите снимки ви показвам част от интериора, който виждам, обръщайки се на изток, включително и розата ми, на която така и не намерих място във всекидневната и засега ме радва там. Особено ми е приятно, когато цъфне, а сега е точно такъв момент - на цъфтеж. Ето и нагледен снимков материал.

Съвсем скоро очаквам да ме зарадва отново ето с такава красота!

Е, това е моето хоби-релакс местенце, когато направя преустройвото, което съм замислила ще пусна нови снимки!

Пожелавам ви един приятен и изпълнен с много творчески идеи ден!

P.S. Моля, не обръщайте внимание на стърчащите кабели, дупките по стените и разни други дразнещи елементи, но все пак стаята не е ремонтирана все още!

Може би ще харесате и това:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...