неделя, 24 юли 2011 г.

Кутийка-изненада

Здравейте!
Направих първата си експлодираща кутийка, но честно казано не съм 100% доволна от крайния резултат, защото относно прецизността на изпълнение има какво да се желае. Но така е, хората правилно са казали "Бързата работа, срам за майстора!". Моята сестричка вчера имаше рожден ден и тъй като имаше юбилей, реших да не правя просто картичка с джобче за паричния подарък, а да е нещо по така. Да, но в последния момент, разбирайте в петък късно вечерта, промених първоначалния си замисъл и реших съвсем друго! И нали утрото е по-мъдро от вечерта, та отлежа идеята през нощта и на следващата сутрин започнах изпълнението й. Губих вдъхновение, сядах на компютъра, за да прегледам вашите блогове и да се разсея, започвах отново. По едно време времето така ме притисна, че препотяването покрай коледната картичка беше нищо в сравнение с последвалото. Напрежението беше голямо, защото и за първи път правех подобно нещо. Крайния резултат ми хареса много, но както казах вече, относно прецизността има какво да се желае. Например дантелата ужким гледах да е на едно ниво, а съм я изкривила точно там където не трябва. Като изключим това и още едно дребно нещо, съм доволна от кутийката и въобще от всичките й детайли. И едно уточнение преди да ви я покажа - само на първата снимка цветовете отговарят на реалните, за следващите снимки реших, че назъбеното от плота, който ползвам за заден фон ми седи много, много грозно на визията на кутийката и сложих един шал, който коренно промени цветовете. Сега вече знам със сигурност, получи се и при снимките на последната ми чантичка. Стига приказки! Ето кутийката-изненада.
В бързината за малко да забравя да снимам, че тортата се отваря, за открие още една изненада. То добре, че не забравих всъщност за какво съм я направила така и сложих паричките. Щеше да е голям срам! А ако си мислите, че кутийката и тортата са много големи ви показвам и следващата снимка. Понеже мъжът ми беше на работа и не можа да я види на живо, а само на снимки, остана доста изненадан, когато видя въпросната снимка и каза "А, ама тя не е голяма!". Всъщност височината  на кутийката е 6 см,  а тортата - 4 см без надписа и пеперудите.

Пожелавам ви приятен неделен ден!

P.S. Определено трябва да измисля нещо по-добро за фон на снимките и съвсем скоро ще се заема сериозно с тази задача!

15 коментара:

 1. Като за толкова скоростно изпълнение си е направо супер! Харесва ми идеята с тортата, защото така се запазва възможността кутийката да се използва като такава, т.е. да може вътре да се пъхне нещо. Не се съмнявам, че на следващата ще "изчистиш" всички несъвършенства :-). Най-важното е, че ги виждаш и признаваш... и те дразнят - повярвай много хора не го правят и затова не търпят развитие. Поздрави!

  ОтговорИзтриване
 2. Забравих да спомена колко харесах посланията... мисля да ги използвам и аз! Първите 3 са известни, но четвъртото е черешката на тортата!

  ОтговорИзтриване
 3. Страхотна е кутийката и ако нямаш нищо против ще използвам идеята ти за вътрешна кутийка.Много ми харесват цветовете, някак царствено и пищно ми стоят.

  ОтговорИзтриване
 4. Аз мога да допълня към по-горните коментари Р А З К О Ш !!!Много е яка.Ако нямаш нищо против бих откраднала някой идеи вложени в нея!И като последно ,но не на последно място поздрави на сестра ти и да ти е жива и здрава!

  ОтговорИзтриване
 5. Кутийката е супер, дори и с несъвършенствата! Сестра ти сигурно е ахнала. На мен много ми харесва и тортичката вътре, и посланията, и самата кутийка като цяло. Поздрави!

  ОтговорИзтриване
 6. Прекрасна е , като излязла от приказките .Много ми хареса и чесно казано бих се зарадвала много на такъв подарък. :)Да ти е жива и здрава сестричката и ти покрай нея :)

  ОтговорИзтриване
 7. Аз просто няма какво да прибавя към всичко казано до тук.
  Много, много ми харесва и идеята ,и цвтовете, и детайлите, и изпълнението и......съдържнието на тортичката :)))

  ОтговорИзтриване
 8. Благодаря, момичета! Радвам се, че ви е харесала, малко по-леко ми стана, но въпреки всичко все още ме дразнят дребните кусури! В тази връзка - Тече, няма как на бялото да кажа черно! А за използването на каквото и да било от кутийката като идея не само, че нямам нищо против, а много бих се радвала, че с нещо ви е вдъхновила, че нещо толкова ви е харесало, че го използвате в свой проект, който с удоволствие ще видя. Сега изчезвам да лягам, за да мога утре рано-рано да разгледам и вашите блогове, които съм сигурна, че сте напълнили с красоти, а аз тези дни изоставам с преглеждането им!

  ОтговорИзтриване
 9. Въпреки малкото време, което си имала, мичля че си се справила много добре. Посланията са чудесни.

  ОтговорИзтриване
 10. Чудесно се е получило. А относно "дребните кусури" - те съпътстват и най- великите творци.

  ОтговорИзтриване
 11. Поздравления и от мен! Кутийката ти е станала страхотна. Идеята за двойно отваряне е чудесна като по този начин удължава удоволствието и изненадата от оригиналния подарък.
  Цветовете, които си използвала са любимите ми, наистина се е получило много добре.
  Лек и успешен ден!

  ОтговорИзтриване
 12. Аз просто нямам думи да изразя възхищението си! И как да напиша " Ах!!!" толкова дълго колкото го казах, когато видях кутийката ти! Прекрасна идея и страхотни пожелания, които компенсират наличието на "кусури" ! Поздравления най-сърдечни от мен!

  ОтговорИзтриване
 13. Страхотна кутийка! От кога се каня и аз направя такава, но още не съм имала повод....

  За кусурите - и а намирам във всяко нещо, което правя. Според мен е енормално, когато за първи път се захващаш с нещо, по пътя на майсторенето да дапуснеш много грешки. Важното е, че ги виждаш и следващият път ще си с една идея по-добър творец.

  Аз започнах да използвам за фон бял или цветен картон. Не знам доколко се получават добре снимките, но поне няма дразнители. Някои използват облицована в бяло в кутия.

  Ще чакам с нетърпение, за да видя какво си измислила.

  ОтговорИзтриване

Благодаря за вашите коментари! Оценявам ги високо, защото знам, че в днешното забързано време сте отделили минутка, за да го направите и това е много приятно и ценно за мен. Вие сте моят барометър и част от силата, която ме кара да продължавам напред!

Може би ще харесате и това:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...