петък, 14 октомври 2011 г.

Изумрудения остров

Здравейте!
Малко се позагубих, но с малко повече ангажименти, голямо детенце болно от гнойна ангина и малко детенце, което не искаше нещо да се отдели от панталоните ми, свободното време не беше много. За сметка на това, малкото такова, което имам оползотворявам, за да работя върху три картички, едната, от които, успях днес да довърша.
Много отдавна ми се искаше да взема участие в някоя игра на Arti Mark, но все нещо не ми достигаше, за де реализирам проект! Докато Дони не зададе темата "Ела с мен в...". На много места исках да ви заведа, но накрая реших да ви заведа не къде да е, а на "Изумрудения остров"!
Каня ви да дойдете с мен в... Ирландия!
Добре дошли в страната на обширните вечнозелени пасища, осеяни с руини, напомнящи за богатата и интересна ирландска история, в страната на уютните и приканващи с питие пъбове, в страната, на чийто национален празник, Денят на Св. Патрик, се завихря луд купон, пие се много бира, носят се големи зелени шапки с детелина, има много песни и танци и не на последно място - добре дошли в страната на неустоимите ирландци, които казват, че гледали лошо, говорели лошо и все намирали повод да се сбият за нещо, но в ръцете на истинска жена били кротки и послушни като котенца!
Заповядайте, с тази картичка ви пренясам в тази невероятна страна!Надявам се да ви хареса и да съм ви докоснала, макар и само виртуално, до зеленината на тази толкова красива и привличаща ме страна.
За мен в нея има нещо вълшебно, романтично и приканващо ме! Нека не забравяме все пак, че това е страната и на елфите, гномите, леприконите и още много, много други добри или зли духове и същества, които са част от легендите, приказките, митологията, която се предава вече векове наред. А дали това не е истинската история на Ирландия? Хм, кой знае!?! 
Без значение дали е или не, аз вмъкнах в картичката и една мъничка частица от тези легенди от вътрешната страна! Ето, вижте!Нека не забравяме и за пленяващата музика, която имат ирландците. Да се насладим с този видеоклип на нея и на невероятно красивата природа на Ирландия!


Има и още нещо интересно, което прочетох - според хералдическата наука зеленият цвят на детелината е символ на свободата, красотата и любовта.
Пожелавам ви ги от сърце, както и лека, спокойна и вълшебна нощ!

19 коментара:

 1. И на мен много ми се ходи в Ирландия и за мъничко се пренесох там с картичката ти. Чудна гайдичка :-)))

  ОтговорИзтриване
 2. :-) Направо е омагиосващ този зелен цвят, детелинките не мога да разбера точно какви са, но са страхотни. Няма да скрия, че и отвътре картичката много ми допада. Страхотно! Благодаря за разходката :-)

  ОтговорИзтриване
 3. Много зелено,елши,гноми,детелини,гайди...какво по-хубаво от това :).Много е приказна!Благодаря за пътуването и успех!

  ОтговорИзтриване
 4. Какво вълшебно място!И как само ни пренасяш там!А детелинките са като истински!Но вътрешната страна на картичката ме накара да си помисля ,че това прекрасно създание ме гледа от дълбините на езерото!

  ОтговорИзтриване
 5. Прекрасна картичка!
  Детелините са необикновено реалистични- просто истински. А идеята ти, за богата и допълваща лицето вътрешна част си, заслужава адмирациите ми. Поздравления!

  ОтговорИзтриване
 6. ohhh strahotna kartichka.
  Chak mi se iska utre da se sabudja na tova mjasto!

  ОтговорИзтриване
 7. Завладяваща картичка, чувства се ирландският дух в нея! Браво, Тони! Поздрави!

  ОтговорИзтриване
 8. Прекрасна картичка и как само оформена отвътре!Поздравления и за емоционалния, въздействащ пост!Успех в предизвикателствата:)

  ОтговорИзтриване
 9. Отдавна искам да посетя тази страна и картичката ти наистина сякаш ме пренесе там, прекрасна е!

  ОтговорИзтриване
 10. Никога не съм ходила в ирландия, но твоя страхотен разказ и птиказната ти картичка, успяха да ме пренесат точно там :) Катричката ти е ено малко вълшебство и лично азм видяла красотата на тази картичка, се чудя каква ли ще е Ирландия на живо? Има време, някой ден ще разбера ;) Желая ти успех в играта, много топла и усмихната седмица!

  ОтговорИзтриване
 11. Oh! wow, stunning card inside & out. Love the fab emellishments.

  Donna x

  ОтговорИзтриване
 12. Irlandia - kraj dla mnie odległy, ale na Twojej karteczce pokazałaś jego piękno :))

  ОтговорИзтриване
 13. Страхотна картичка, много реално пресъздава красивата страна, която отдавна мечтая да посетя!

  ОтговорИзтриване
 14. stunning card and I love how you did the inside...beautiful
  Mina xxx

  ОтговорИзтриване
 15. Such a cute card!! Thanks a lot for your lovely coment and for following me :)
  Have a nice day, Giò

  ОтговорИзтриване
 16. Beautiful card, Antonia! The green style and the embellishments are perfect for this Ireland themed card!
  Simone

  ОтговорИзтриване

Благодаря за вашите коментари! Оценявам ги високо, защото знам, че в днешното забързано време сте отделили минутка, за да го направите и това е много приятно и ценно за мен. Вие сте моят барометър и част от силата, която ме кара да продължавам напред!

Може би ще харесате и това:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...