четвъртък, 8 септември 2011 г.

Картичка за мен в бяло

Здравейте!
Много ми се искаше да ви покажа съвсем друга картичка, на съвсем друга тема, в съвсем други цветове! За съжаление обаче не се получи картичка на тема стиймпънк, за което малко ме е яд. Това беше едно страхотно предизвикателство, за което ми се искаше да успея навреме с идеята, ноооо... от бързане ли, от що ли - не знам, развалих фона, който правех, централния елемент така и не го измислих докрая и така ще остане да чака някои материали. За сметка на това за мен бе истинско удоволствие да разгледам проектите на другите, които успяха да се включат - страхотни и много креативни картички създадохте, момичета! Поздравления!
А моята стиймпънк картичка все пак ще ви я покажа един ден, защото съм твърдо решена да завърша започнатото и да реализирам още един проект, който се зароди сутринта на същата тематика.
Е, дойде ми не само вдъхновение, но имах и всичко необходимо, за да направя картичка за мен самата, такава, на която истински бих се зарадвала, ако получа. Въпреки, че според вътрешната ми нагласа и настроение в този момент изглежда по този начин,ако седна да правя в друг ден картичка за мен съм сигурна, че ще бъде различна.
Разбира се, включвам я в:
КФП №82 - Чисто бяла картичка, зададено от Юлия - July art.
С удоволствие вземам участие в предизвикателството и на Юлето, защото поставената от нея тема, ми даде възможност да изразя нуждата си в този момент от малко повече чистота във взаимоотношенията между хората, от малко повече добрина, от по-малко фалш, лицемерие и лъжи.
Сега, когато гледам картичката ми става по-леко на душата, изпълва ме със светлина, блясък и чистота и ме кара да полетя към един по-добър свят или поне към едно кътче, където, както се пее в една моя станала съвсем наскоро любима песен: "Има едно място, на което ходя, но никой не знае, където реките текат и го наричам дом. И няма повече лъжи. И в мрака има светлина. И никой не плаче. Има само пеперуди!"





А ето и самата песен, който иска и му е интересно, да я чуе. На мен ми действа много зареждащо.




Пренасям се в моето кътче, а на вас пожелавам повече усмивки, светлина и чистота!





21 коментара:

  1. Картичката е станала прекрасна , но ти си го знаеш.
    Каквото и да те е огорчило нека веднага да остане в миналото.Гушкам те силно , като допълнение към хубавата песничка, която си сложила и ти желая волен полет в дебрите на творчеството.

    ОтговорИзтриване
  2. Не знам дали след тази картичка ще имаш нужда от още чистота и светлина, но мисля, че е идеалното, зареждащо предложение :) Много стилна и красива картичка.
    Поздрави и успех!

    ОтговорИзтриване
  3. Наистина картичката ти е прекрасна! И мен ме зареди с положителни емоции!
    С голямо удоволствие чета публикациите ти и коментарите, които оставяш по блоговете на останалите картичкофурии, защото имаш дар слово и винаги си оптимистично настроена и благоразположена към всички. Смятам, че ти си нашата добра фея. Искрено ти желая само красиви неща да ти се случват. Успех!

    ОтговорИзтриване
  4. Тони, много е нежна картичката ти. Харесва ми с колко много пеперуди си я обсипала...

    ОтговорИзтриване
  5. В тази картичка си постигнала това което си търсила!На мен ми подейства изключително успокояващо-дано и теб да е успокоила!Вътрешната страна ме изненада приятно с тази пеперуда!Поздравявам те!

    ОтговорИзтриване
  6. Когато мислиш бяло, те стига бяло! Нали знаеш? А аз съм сигурна, че ти си много позитивен човек и затова мислите ти са чисти, човечни и доброжелателни, както и самата ти картичка!Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  7. Харесва ми как си се заиграла с панделката. Розичката е много хубава.

    ОтговорИзтриване
  8. Много красива и нежна пеперудена картичка! Поздравления и успех!
    Тони, единодушна съм с мнението на morgiana - ти си нашата добра фея, винаги намираш време да оставиш коментар.

    ОтговорИзтриване
  9. Невероятно красиво, нежно и вдъхновяващо.Като теб самата , Мис Емералд. Благодаря за времето, което намираш , за да коментираш моите картички, мнаистина си добрата фея :)

    ОтговорИзтриване
  10. И картичката и това, което те е накарало да я направиш ме докоснаха много дълбоко и някак сякаш почуствах, че тази картичка е точно за мен. Донесе ми такова спокойствие и топлота /а това не е характерно за бялото/ Не знам какво повече да добавя освен едно Голямо Благодаря, че ми позволи да видя това изящно творение!

    ОтговорИзтриване
  11. Една прекрасна ферия! Мисля, че всеки би се радвал да получи такава нежна картичка и разбирам защо именно нея би се радвала да получиш и ти самата!

    А за стиймпънк картичката не съжалявай, защото щом не е станала, значи вдъхновението за нея все още не те е било обзело. Ще видиш, че един ден просто ще се хванеш и ще я направиш и съм сигурна, че ще е зашеметяваща!

    И понеже стана дума за коментарите, не мога да не отбележа и аз като другите, че ти си ако не нея, то определено вълшебница, която контролира времето. Не знам как успяваш да намериш време на всички да разгледаш творенията и на всеки да оставиш стойностен коментар. Фея или вълшебница и в двата случая, носиш много радост на хората, не само с прекрасните си творения, но и с това, че отделяш време да се отбиеш при всеки и да озариш денят им с мил коментар. Аз лично много ти благодаря за това!

    ОтговорИзтриване
  12. Добро утро, момичета! А то наистина е добро, благодарение на Вас! Толкова много да ме изненадахте с коментарите си, че смело мога да кажа, че ме оставихте безмълвна, трогната и просълзена за повече от 15 минути! Сигурно прочетох всеки един коментар по пет пъти. Радвам се, че съм докоснала частица от вас с картичката си, това е голямо признание за това, което сътворих! И както Билянчето каза преди време и с което съм напълно съгласна - нужно е подходящото чувство и нагласа, за да направи човек нещо отличаващо се. Не че в останалите ни картички не влагаме частица от себе си и не са хубави, но има картички, които наистина изпъкват сред останалите направени.
    А до това дали съм фея или вълшебница - не знам, възможно е да имам някакви корени с подобно мистично същество, но по-скоро гледам и се стремя да бъда добър човек, защото така съм във вътрешен мир със самата себе си. Въпреки, че понякога, когато съм ядосана май приличам повече на разлютена самодива, яхнала метлата на Баба Яга, защото в крайна сметка съм си обикновено момиче, пардон - жена, с нормалните човешки чувства, настроения и мисли.
    И не на последно място ще кажа, че картичкоправенето си стана направо страст за мен, която открих съвсем случайно, а може би е било необходимост от нещо ново и носещо ми приятни и положителни емоции, а не случайност, в един труден етап от живота ми. Не знам. Знам само, че всяка една от вас изпитва истинско удоволствие от това толкова приятно хоби, всяка от вас влага много чувства, емоции, трудно отделено свободно време и влага частица от мислите и от себе си във всеки един проект, който направи. Именно поради тази причина се стремя да намеря време, за да оставя коментар на всяко ново нещо публикувано в блоговете, които следя и по този начин да уважа създаденото, да покажа на човека, че съм го видяла, че съм оценила идеята му, вложените емоции и труда, който е положил за него. Не винаги успявам да го направя по начина, който искам, но дъщеря ми расте с часове едва ли не и иска да опознава този толкова интересен свят, а синът ми, въпреки че е едно пораснало момче, иска и той внимание. Не знам занапред как ще пренареждам графика ми, след като тръгне и на училище от 15 септември, но ще се постарая отново да отделям внимание на всяка една ваша публикация.
    А картичката направих като комплексен израз на няколко случки и събития, които ме развълнуваха по този начин и за огромно мое съжаление ме огорчиха дълбоко, някои по-стари, но стаени в мен, човъркащи ме и искащи да излязат под някаква форма, за да тормозят по-малко съзнанието ми и сънят ми.
    Благодаря ви, че ви има! За мен е удоволствие да се познаваме, макар и само виртуално.
    А сега е време, докато принцесата още спи, да отделя внимание за вашите, сигурна съм отново прекрасни, творения! Понякога ми трябва повечко време, защото и вие сте едни неуморни пчелички и феи в създаването на красота!
    Пожелавам ви чистотата да остане в сърцата ви!

    ОтговорИзтриване
  13. Поздравления, Тони! Картичката ти е израз на свобода и душевен мир /през моя поглед/! Толкова е нежна и красива, истинско вълшебство! Всеки елемент, който си използвала идеално допълва другия! Това бяло се е сляло с теб!

    ОтговорИзтриване
  14. Привет, Тони, и аз най-накрая седнах по трайно пред монитора с цел да понадникна тук и там.За съжаление - това което ти съумяваш да направиш - да подчиниш по някакъв начин забързаните ритми на времето - на мен нещо не ми се отдава напоследък...Кой знае, може би ЕГН-то си казва вече тежката дума! Но пък винаги когато ми остане време със сигурност ще "идвам" при теб на гости...Не мога да не споделя по-горните мнения, ти си толкова позитивна, че тя струи от всяка твоя хартийка и всяко твое изписано редче! Възхищения! Е поне като последна в коментарите се насладих на всичките писания, най-вече на твоите....
    Сладост за душата !
    И да не пропусна да кажа, че картичката ти прелива от "бяла и добра", позитивна енергия...
    Бяла магия!
    Радвам се, че се докоснах до нея!И...Радвам се, че те познавам, мила!
    Фея си, и то каква само!!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  15. Тони, винаги с удоволствие чета всички твои коментари, които така щедро оставяш по нашите блогове. Всеки от тях е точно на място и винаги съм се възхищавала на умениет ти да вникнеш в идеята и да стоплиш сърцата на момичетата, които са се постарали да създадат картичка..
    Аз обичам не само да разглеждам картичките, но и да чета написаното от този, който е направил картичката за да усетя какво го е вълнувало, какво е искал да каже..
    Може би за това, твоята картичка дълбоко ме трогна. Защото..всички ние имаме нужда от повече бяло и светло в душите и сърцата си.
    Твърде сме забързани, твърде сме изморени.., твърде сме погълнати от себе си, за да обърнем внимание на мислите и чувствата на хората до нас.
    Картичката ти е една пеперудена феерия.
    Прегръщам те и се нядвам,че каквото и да е породило тежките мисли в главицата ти, вече е отминало и си го пуснала да отлети на крилете на твоите бели пеперуди..
    Много силен пост..Страхотни коментари..Присъединявам се към всеки един от тях..и искрено се надявам да продължиш да съчетаваш така успешно времето си между дечицата, къщата, любимото хоби и нас..
    Тони,..благодаря ти, че ми напомни, че имаме нужда от повече доброта и човечност...!

    ОтговорИзтриване
  16. Тони, много нежна и ефирна картичка.Сатененото цвете е много хубаво. На мен нали са ми слабост цветята от плат :)

    ОтговорИзтриване
  17. Тони, страхотна картичка си си направила! Вълшебна! Само колко хубави думи и позитивна енергия , които заслужено получаваш! Защото самата ти ги раздаваш от сърце, с внимание и доброта!Животът е шарен. В него срещаме и доброто и лошото, грозното и красивото, радостта и тъгата......, но всяко нещо ни е дадено да се научим, за да станем по-добри и да правим хората около нас по-добри! Желая ти винаги да бъдеш бяла и добра!

    ОтговорИзтриване
  18. Superelegantna e stanala Kartichkata.
    Trevichkata e ot FlowerSoft. Nadjavam se tova da pomogne.

    ОтговорИзтриване
  19. A stunning creation, I love the white on white and the gorgeous butterfly.

    Donna x

    ОтговорИзтриване

Благодаря за вашите коментари! Оценявам ги високо, защото знам, че в днешното забързано време сте отделили минутка, за да го направите и това е много приятно и ценно за мен. Вие сте моят барометър и част от силата, която ме кара да продължавам напред!

Може би ще харесате и това:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...